Duitstalige Aside Magazine is eerste HTML 5-tijdschrift

0

Met het Duitstalige Aside Magazine zijn Nico Engelhardt en Johannes Ippen – twee grafische ontwerpers uit Berlijn – verantwoordelijk voor het eerste interactieve iPad-magazine dat enkel gemaakt is met HTML 5-codes. Doordat het tijdschrift web-based is, worden de strenge abonnementsregels van Apple omzeild én zal het straks cross-platform werken.

‘Wij houden van de AppStore, maar naar onze mening zijn magazines geen software’, aldus de ontwikkelaars van Aside Magazine op hun website. ‘We willen niet dat een groot bedrijf in onze plaats beslist of onze content al dan niet voor publicatie vatbaar is. Bovendien kunnen we onze inhoud op deze manier ook makkelijker publiceren op andere platforms zoals Android Honeycomb.’

Vandaag is het digitale magazine echter nog niet beschikbaar voor andere platforms. Via Twitter laten de ontwikkelaars weten dat ze momenteel nog focussen op het optimaliseren van het magazine voor de iPad. De aanwezigheid op een platform als Android Honeycomb wordt naar eigen zeggen wel één van de volgende stappen die ze zullen ondernemen.

Je kan het Duitstalige entertainment-tijdschrift op je iPad bekijken door deze link te openen in de Safari-browser. Het is aangewezen om het vervolgens op het beginscherm van je iPad te installeren. Het moet wel gezegd dat Aside Magazine zich vooralsnog in de bètafase bevindt, en dat het dus nog een aantal technische oneffenheden bevat. Vandaag stellen Engelhardt en Ippen niet de inhoud, maar wel de technologie voorop. Toch heeft Aside Magazine al de ‘look and feel’ van een echt iPad-magazine, ook al is het in feite een website. Bovendien is het tijdschrift opgesmukt met muziekfragmenten, filmtrailers en andere interactieve elementen.

HTML 5 zal de native apps wellicht niet doen verdwijnen, maar het opent in elk geval perspectieven voor kranten- en tijdschriftenuitgevers die hun digitale uitgaves graag op de iPad willen publiceren, zonder daarvoor het strenge beleid van Apple te moeten ondergaan.

aside magazine Trailer from aside magazine on Vimeo.

(Via: Business Insider )

Vorig artikelSamsung kondigt leesvriendelijker tabletscherm aan
Volgend artikelRosettaBooks geeft gratis ebooks weg om verkoop te stimuleren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in