Samsung heeft Liquavista verkocht aan Amazon

0

Elektronicagigant Samsung heeft de Nederlandse schermtechnologie Liquavista verkocht aan Amazon. Eerder dit jaar doken al geruchten op dat Samsung van de in 2011 aangekochte technologie af wilde – met Amazon als geïnteresseerde -, nu blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel dat Samsung niet langer de eigenaar is.

Tot voor kort stond Samsung als aandeelhouder van Liquavista in het bestand van de Kamer van Koophandel aangegeven. Vanaf 29 april is dat echter het onbekende ‘Haverl LLC’, gevestigd op Centerville Road, Wilmington, te Delaware. Dit is ook de locatie van het bedrijf CSC. Van dit bedrijf maakt Amazon gebruik als het nieuwe producten op de markt brengt, bijvoorbeeld voor FCC-documenten, om zoveel mogelijk anoniem te blijven.

Voor welk bedrag Amazon Liquavista nu van Samsung heeft overgenomen is niet bekend, maar dit zou onder de 100 miljoen dollar liggen. Samsung had aanvankelijk grote verwachtingen van de energiezuinige, op electrowetting gebaseerde schermen, maar deze hoop zou inmiddels flink gedaald zijn, vandaar de verkoop van het in Eindhoven gevestigde bedrijf.

Komt er dus binnenkort een Kindle-ereader met kleurenscherm? Die kans is groot, Amazon heeft in het verleden namelijk aangegeven pas met zo’n ereader op de markt te komen als de techniek er rijp voor zou zijn. Met de overname van Liquavista kan het bedrijf deze techniek voor in zonlicht leesbare kleurenschermen verder perfectioneren. Op dit filmpje is de laatste stand van zaken te zien van Liquavista.

Liquavista is een in 2005 opgerichte spin-off van Philips en heeft momenteel 58 mensen in dienst. CEO van het bedrijf is Johan Feenstra.

Amazon heeft het nieuws inmiddels bevestigd, zo meldt The Digital Reader:
We are always looking for new technologies we may be able to incorporate into our products over the long term. The Liquavista team shares our passion for invention and is creating exciting new technologies with a lot of potential. It’s still early days, but we’re excited about the possibilities and we look forward to working with Liquavista to develop these displays.

Vorig artikelSony richt zich met flexibele ereader op studenten
Volgend artikelCrowdfunding: outdoor-tablet Earl met e-paperscherm
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in