Sony richt zich met flexibele ereader op studenten

0

Japanse studenten aan drie universiteiten kunnen binnenkort hun digitale studieboeken lezen van een nieuwe, flexibele ereader van Sony. De ‘Digital Paper’ heeft een schermdiagonaal van 13,3” en is minder dan 7 mm dik. Het scherm maakt gebruik van eInk technologie.

De nieuwe ereader is voorzien een buigbaar scherm met een resolutie van 1.200×1.600 pixels. Het gewicht is net iets boven de 350 gram. De Digital Paper is voorzien van wifi en 4 GB geheugen. Het apparaat ondersteunt vooralsnog alleen pdf documenten, waarin gebruikers aantekeningen kunnen maken met een stylus. De Digital Paper zou drie weken gebruikt kunnen worden op één acculading.

Volgens Sony is de ereader exclusief bedoeld voor gebruik door studenten. De ereader is bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden, om zodoende een papierachtige gebruikservaring te kunnen bieden. “Door gedrukte teksten en blocnotes te vervangen door een digitaal equivalent hopen we het onderwijs effectiever te maken”, aldus het persbericht van de elektronicafabrikant.

De Digital Paper moet in maart 2014 op de markt komen. Het apparaat zal niet stand-alone worden verkocht, maar als onderdeel van een ‘geïntegreerde oplossing’, in de vorm van institutionele ondersteuning en cloud hosting voor documenten.

Het is niet voor het eerst dat de academische of professionele markt in het vizier komt van een ereaderproducent. Eerder trachtten iRex Technologies met de DR1000 en Plastic Logic met hun Que Proreader deze markten te veroveren, maar zonder succes, mede als gevolg van de opkomst van multifunctionele tablets. Ook de grootformaat Kindle DX van Amazon werd geen succes.

Het voornaamste pluspunt van de Digital Reader in een collegeomgeving zou de langere accuduur kunnen zijn. Daarnaast zorgen de beperkte mogelijkheden er wellicht voor dat de studenten zich beter kunnen concentreren op de stof, zonder afgeleid te worden door Facebook en WhatsApp.

Vorig artikelVolledig oeuvre van Lulu Wang nu beschikbaar als Windows 8 apps
Volgend artikelSamsung heeft Liquavista verkocht aan Amazon
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in