Amazon rekent auteurs hoge ‘verzendkosten’ aan voor ebooks

0

Amazon beweert dat auteurs 70 procent van de inkomsten van hun Kindle-ebooks krijgen, maar in de praktijk is dat royalty percentage veel lager.

Auteur Andrew Hyde publiceerde onlangs een ebook op alle grote platforms (Kindle van Amazon, iBooks van Apple en Nook van Barnes & Noble). Hij verkocht het boek voor 9,99 dollar, en hield daar aan het einde van de rit 5,10 dollar van over bij Amazon, tegenover 7 dollar bij Apple en 6,50 dollar bij Barnes & Noble. Andrew Hyde verdeelde het ebook ook nog in PDF-vorm via een andere service, en hield hierbij 9,25 dollar over.

Conclusie: het uiteindelijke deel dat Amazon afstaat aan auteurs bedraagt ongeveer 51 procent in plaats van 70. Hoge ‘verzendkosten’ (de kosten om het ebook naar het Kindle-platform te ‘verzenden’) zijn hier de oorzaak van. Er wordt 15 dollarcent (of 12 eurocent) per MB aangerekend.

Maar waarom pleurt het gros van de auteurs dan zoveel ebooks op het Kindle-platform? Omdat dit veruit het meest dominante platform is. Dat maakt de verkoop van Hyde’s ebook nog maar eens duidelijk: maar liefst 73 procent van de in totaal 300 exemplaren werd via het Kindle-platform aangeschaft, tegenover 11 procent via iBooks en 1 procent via het Nook-platform.

(Via: The Next Web)

Vorig artikelUpdate brengt audio en video naar Kobo’s iOS-app
Volgend artikelGoogle begint met ebookverkoop in Duitsland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in