Apple: we hebben 20% van de Amerikaanse ebookmarkt

0

Apple heeft gisteren voor de rechter verklaard op de Amerikaanse ebookmarkt een marktaandeel van 20% te hebben. Het bedrijf staat terecht vanwege vermeende prijsafspraken met uitgevers.

Tot nu toe werd het marktaandeel van Apple geschat op zo’n 10% van de Amerikaanse ebookmarkt. Amazon en Barnes & Noble zouden respectievelijk 50-60% en 25% hebben. Directeur Keith Moerer van de iBookstore stelde dat Apple al binnen enkele maanden na de opening van de iBookstore op het niveau van 20% zat.

Verder liet Moerer weten dat de verkopen in de iBookstore in 2012 met 100% gestegen waren. Ook waren er in dat jaar 100 miljoen klanten die een of meerdere boeken gedownload hebben. De overheid wilde in de rechtszaak aantonen dat de iBookstore een “mislukking” is, dankzij de hoge prijzen die Apple hanteert. Volgens Moerer laten de cijfers echter zien dat het tegendeel waar is.

(Publishers Weekly)

Vorig artikel“Meeste zelfgepubliceerde ebooks rotzooi”
Volgend artikelGratis ebook bij flesje Zweeds bronwater
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in