Gratis ebook bij flesje Zweeds bronwater

0

De Zweedse ebooksite Dito.se heeft een leuke manier bedacht om mensen aan het digitale lezen te krijgen: bij aankoop van een flesje Loka bronwater kun je gratis een ebook naar keuze downloaden van vier populaire Zweedse schrijvers.

“In de VS en in sommige Europese landen is digitaal lezen aan een flinke opmars bezig, en ook in Zweden worden ebooks langzaam gemeengoed. Door onze samenwerking met Loka kunnen we een nieuwe groep lezers bereiken”, aldus een vertegenwoordiger van Dito.

Het programma is eenvoudig van opzet: op in totaal 8 miljoen flesjes mineraalwater van Loka staat een unieke code afgedrukt, waarmee de consument een ebook naar keuze kan downloaden. Deze kan op meerdere apparaten gelezen worden, waaronder smartphones, tablets en ereaders.

De boeken zijn afkomstig van de Zweede schrijvers Thomas Bodström, Hjorth & Rosenfeldt, Denise Ruberg en Anna Jansson. De campagne loopt tot en met eind augustus 2013.

Net als in Nederland is de Zweede ebookmarkt nog niet echt goed op gang gekomen, mede door een gebrekking aanbod van Zweedse titels en het vasthouden aan DRM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in