Ebooks in Duitsland op 2,4% marktaandeel

0
DELEN

De Duitse boekenmarkt is in beweging. Dat constateert de Duitse boekhandelsorganisatie Börsenverein. De ebookmarkt kende er in 2012 een verdrievoudiging van de omzet.

2,4 % lijkt nog niet veel (in Nederland was dat 2,7%) maar de Börsenverein wijst erop dat nog lang niet alle uitgeverijen ebooks aanbieden. Uit een onderzoek onder 361 uitgevers volgde dat de ebookomzet van die uitgevers op gemiddeld 9,5% lag.

De boekverkoop via internet steeg in Duitsland ook, waardoor kleine boekhandels het lastig hebben. Voor boekhandels zonder online verkoop daalde de omzet het afgelopen jaar met 3,7%, het derde jaar op rij dat de omzet afnam.

Boekhandels die zich wel aan ereaders en ebooks wagen, zien daar over het algemeen nog niet veel resultaat van. In december 2012 verkocht 70% van de boekwinkels gemiddeld niet meer dan vijf apparaten.

Voor 2013 wordt een verdere stijging van de verkoop van ereaders en ebooks verwacht. Hoe groot die toename zal zijn is lastig te voorspellen. De aandacht voor ebooks neemt in elk geval snel toe. Behalve Amazon, Apple en Kobo hebben de Duitsers sinds maart 2013 ook een ebookplatform van eigen bodem, onder de naam Tolino.

(AllesEbook)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER