Gartner: epapers groene imago goed voor acceptatie

0

Onderzoeksbureau Gartner stelt dat epaper sneller geaccepteerd wordt vanwege het groene imago dat het heeft. Weinig energieverbruik en lange gebruiksduur dragen bij aan dit imago. Er dienen nog wel wat obstakels overwonnen te worden.

De obstakels bestaan voornamelijk uit de trage refresh rate (het verversen van de pagina) en de slechte weergave van kleur. Ook bewegend beeld kan niet goed worden weergegeven. Er worden echter steeds meer technologieën toegevoegd aan epaper, zoals recentelijk touchscreen. In 2010 zouden ook de eerste kleurenschermen voor epaper beschikbaar komen.

Gartner verwacht dat in de loop van de jaren steeds meer mensen elektronisch gaan lezen, mede omdat de barrières worden overwonnen en vanwege het duurzame, groene, imago van de ereader. In sommige voorspellingen overtreft de verkoop van ebooks in 2018 die van het papieren boek.

Epaper wordt gebruikt in de ereaders van onder andere Sony en de Kindle van Amazon. Het geeft ebooks het uiterlijk van een papieren boek, terwijl je toch elektronisch leest.

(Via: PRWire.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in