“Ereaders zijn mislukking”

0

Computerworld heeft een lijst gemaakt van de 21 grootste mislukkingen. Ze noemen naast Apple Newton, DIVX en het papierloze kantoor ook ebooks. Reden? Tien jaar geleden waren ze er al en ze zijn nog steeds in ontwikkeling.

Computerworld geeft ook als redenen op dat er teveel verschillende ebook formaten zijn. Wikipedia noemt alleen al twintig verschillende formaten. Als je al overweegt om een ereader te kopen, kan het best zijn dat het ebook dat je wilde hebben niet compatibel is met je apparaat.

Verder noemt de site ook nog dat de apparaten zelf nog niet goed genoeg zijn: sommige mensen vinden ze onhandelbaar, lastig te bedienen en kunnen niet het vertrouwde gevoel van papier loslaten.

Of ereaders echt geflopt zijn, is nog maar de vraag. De formatenstrijd lijkt zich voornamelijk te gaan afspelen tussen Amazon’s Kindle en de Google-Sony samenwerking.

Giles Slade, in een artikel in de Huffington Post stelt voor dat de naam van ebooks verandert in Eebs, om iedereen aan het ebook te krijgen. Slade zou ook graag zien dat nieuwe mogelijkheden toegevoegd worden en noemt de text-to-speech functie een goed begin.

(Via: De Papieren Man.)

Vorig artikelChinezen klonen Kindle
Volgend artikelGartner: epapers groene imago goed voor acceptatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in