Nemoptic maakt goedkoop elektronisch papier

0

Een van de grootste nadelen van eInk, dat nu in de meeste ereaders gebruikt wordt, is de hoge productieprijs. Het Franse Nemoptic is bezig met de ontwikkeling van een goedkoop alternatief. Hun techniek is gebaseerd op LCD en allereerst gericht op prijslabels in winkels, maar ze zien ook toekomst in de ereadermarkt.

Behalve de lage productieprijs van de schermen van Nemoptic, die ze BiNem noemen, hebben de schermen nog andere voordelen ten opzichte van eInk. BiNem staat voor ‘Bistable Nematic’, wat wil zeggen dat het schermen zijn die net als eInk geen stroom meer nodig hebben wanneer eenmaal een afbeelding weergegeven wordt. Daarbij hebben ze echter wel een hoge verversingssnelheid, een hoge resolutie, een groot contrast en kunnen de schermen op al bestaande LCD-productielijnen gemaakt worden.

In enkele filmpjes op Youtube laat Nemoptic zien waar hun techniek toe in staat is. Hoewel het product nog zichtbaar in testfase is, zijn de voordelen ten opzichte van andere schermtechnieken duidelijk. Het zal bijvoorbeeld waarschijnlijk een stuk goedkoper te produceren zijn dan andere nieuwe schermtechnieken als Mirasol of Liquavista. Een van de grootste problemen voor Nemoptic is echter wel dat ze al enige tijd bezig zijn met de ontwikkeling en de markt voor nieuwe schermtechnieken er alleen maar drukker op wordt.

Om ervoor te zorgen dat elektronisch papier echt een kans maakt om gewoon papier te vervangen, moet het in elk geval veelzijdig en goedkoop zijn. Deze laatste twee eigenschappen heeft Nemoptic en daarmee alleen al maakt het een kans om mee te doen op de markt voor epaper.

(Via: Technology Review.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in