Meer dan twintig Windows-7-tablets in de maak

0

CEO Steve Ballmer van Microsoft heeft op een conferentie in Seattle aangegeven dat er zo’n twintig fabrikanten bezig zijn met een tablet met het Windows 7 besturingssysteem. Onder andere Acer, Sony, Dell, Samsung en Toshiba werken aan dergelijke tablets.

Volgens Ballmer is de komst van tablets met Windows 7 een van de speerpunten van Microsoft in 2010. “Dit is een erg belangrijk gebied,” zo stelde de CEO van Microsoft. Het bedrijf richt zich met Windows 7 voor tablets met name op een combinatie van zakelijk en privé-gebruik.

In het rijtje fabrikanten dat Ballmer noemde ontbrak de naam HP, hoewel deze wel te zien was op een slide in de presentatie. Tijdens een presentatie eerder dit jaar stond Ballmer nog trots met een HP Slate op het podium. Inmiddels heeft de computerfabrikant echter Palm overgenomen en werkt het zelf verder aan de ontwikkeling van Palms besturingssysteem, WebOS.

Ondanks dat al veel bedrijven een tablet aangekondigd hebben, zijn er nog geen definitieve data bekend waarop deze op de markt moeten komen.

(Via: Reuters.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in