Barnes & Noble introduceert NOOKstudy

0

Barnes & Noble, de grootste Amerikaanse boekwinkelketen, heeft gisteren de komst aangekondigd van een nieuwe ereadingapplicatie voor het hoger onderwijs. Met NOOKstudy kunnen studenten al hun digitale content op een plek gebruiken en combineren. De software is compatibel met alle ebooks van B&N.

NOOKstudy wordt op dit moment al gebruikt op een aantal universiteiten en hogescholen en moet in het komende studiejaar landelijk in de VS uitgerold worden. Met de software, beschikbaar voor PC en Mac, is het mogelijk digitale boeken te combineren en naast elkaar te leggen, aantekeningen te maken en beheren en documenten te beheren en organiseren. Studenten kunnen via NOOKstudy tevens hun digitale studieboeken tot 40 procent goedkoper aanschaffen.

B&N is behalve de grootste boekhandel ook de grootste studieboekhandel in de VS, met de exclusieve rechten voor de verspreiding van studieboeken voor honderden educatieve instellingen. Daarnaast heeft het bedrijf goede banden met diverse grote uitgevers van educatief materiaal.

Het is opvallend dat B&N kiest voor een applicatie voor pc, laptop of mac. Veel aandacht gaat er juist de laatste tijd uit naar tablets en ereaders als hulpmiddel voor studenten. Het is mogelijk dat B&N de ereadingapplicatie ook gaat koppelen aan dergelijke leesapparaten, maar daar is nu nog niets over bekendgemaakt.

(Via: B&N.)

Vorig artikelMeer dan twintig Windows-7-tablets in de maak
Volgend artikelVerkoop ebooks via eBoekhuis gegroeid
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in