Kobo opent Duitse ebookwinkel, groter aanbod dan Amazon

0

Het Canadese ereadingbedrijf Kobo opent vandaag een Duitse ebookwinkel met een aanbod van 80.000 Duitstalige titels. Hiermee verslaat het bedrijf Amazon, dat in april begon met de verkoop van Duitse ebooks. Momenteel staat de teller bij Amazon op 25.000 Duitse ebooks. De lancering in Duitsland is de eerste stap in de eerder aangekondigde Europese uitrol van Kobo.

Als deel van de lancering in Duitsland biedt Kobo met ingang van vandaag Duitstalige versies van de applicaties voor Android en iOS. De nieuwste ereader van Kobo, de Kobo Touch, zal vanaf augustus in een Duitstalige versie bij een lokale retailer verkrijgbaar zijn. Ook op dat punt deelt Kobo een slag uit aan Amazon: de Kindle-ereader en apps zijn alleen in Engelstalige edities beschikbaar. De Kobo Touch gaat in Duitsland 149 euro kosten.

De komende maanden – hopelijk voor het eind van de zomer, aldus Kobo-CEO Michael Serbinis – zal Kobo ook naar Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië komen. Kobo heeft nu – in meer dan 100 landen – al 4,2 miljoen gebruikers. Dat waren er aan het begin van 2011 nog ongeveer 2 miljoen.

Hoewel de officiële lancering van de Duitse ebookwinkel vandaag is, staan er tussen het aanbod ebooks van Kobo al enige tijd ebooks in een andere taal, waaronder ook het Nederlands. Wanneer de opening van de Nederlandse ebookwinkel van Kobo precies plaatsvindt, is nog niet bekend.

(Via: PaidContent.)

Vorig artikelModelcontract met nieuw royaltypercentage ebooks van kracht
Volgend artikelNieuwe mobiele versie Android Market met geïntegreerde ebookverkoop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in