Sony gaat ePub only

0

Goed nieuws van Sony. Vanaf het eind van het jaar zal het bedrijf het eigen ereader formaat BBeB schrappen en verder gaan met alleen ebooks in ePub formaat. Dit is een grote, gedurfde stap van het bedrijf en een grote opsteker voor ePub.

Ook zullen ze hun eigen DRM versie verlaten, ten gunste van de DRM versie van Adobe. Niet alleen kunnen ebooks uit de Sony eBookstore dan gelezen worden op de Sony reader, maar ook op andere ereaders die ePub ondersteunen, waaronder Cybook, Plastic Logic en BeBook.

Sony baas Steve Haber zei dat de markt overwoekerd wordt door verschillende ereaders en bestandsformaten. “Maar de consument wil niet gebonden zijn aan een boekwinkel, ze willen overal kunnen winkelen.”

De vraag is of je je legaal aangekochte ebooks in het BBeB formaat nog wel kan blijven lezen. Later vandaag zal Sony officieel bekend maken dat ze ePub gaan ondersteunen.

Voor Amazon zal dit een waarschuwing zijn. Als zij straks als enige vasthouden aan hun eigen formaat, terwijl de rest van de wereld ePub leest, zullen ze met betrekking tot hun ebooks en hun Kindle snel het onderspit delven. De wet van de remmende voorsprong treedt dan zeker in werking.

ePub is een open source formaat voor ebooks, ontworpen door een groep waaronder Random House en HarperCollins, beide uitgevers van zowel ebooks als papieren boeken. Voor meer informatie over ePub kun je bij Dossier ePub terecht.

(Via: Teleread.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in