E Ink: “dit jaar nog ereader met kleur”

0

Eens in de zoveel tijd komt er weer ‘nieuws’ naar buiten over kleurendisplays voor eInk ereaders. Tot nu toe hebben we alleen nog maar een aantal demonstratiemodellen gezien en laat de daadwerkelijke productie en verkoop van kleurenschermen nog steeds op zich wachten.

Al op 17 maart van dit jaar liet eReaders.nl in een bericht weten dat het bedrijf E Ink van plan was om een eInk ereader met kleurenscherm te lanceren aan het eind van 2010. Deze week laat Scott Liu van het bedrijf weten dat Hanvon de eerste ereader met een kleuren eInkscherm in het laatste kwartaal van 2010 op de markt zal brengen.

Het scherm bestaat uit een Pearl eInkscherm met kleurfilter. Een dergelijk scherm met Pearltechniek is ook al verwerkt in de nieuwe Kindle 3 en Kindle DX, echter zonder kleur. Het voordeel van een Pearlscherm is dat het beter reageert en een verbeterd contrast heeft. Het bedrijf E Ink verwacht dat ereaders met een kleurenscherm in 2010 10% marktaandeel zullen behalen op de wereldwijde markt voor ereaders. Ook ziet Liu een groei in de verkoop van ereaders, voornamelijk gestimuleerd door de prijsdalingen van onder andere de Kindle.

Het bedrijf Qualcomm, dat bezig is met de ontwikkeling van Mirasolschermen, lijkt de strijd om als eerste met een kleurendisplay te komen te verliezen. In juni van dit jaar liet het bedrijf nog hoopvol weten dit jaar met een ereader met Mirasolscherm op de markt te komen. Volgens ZDnet is Qualcomm echter nog steeds niet zo ver: ze hebben problemen met hoe ze een dergelijk scherm winstgevend in productie kunnen nemen en daarbij de juiste hoeveelheid kunnen produceren zodat het scherm bijvoorbeeld gebruikt kan worden in een Kindle met kleur.

Wanneer het E Ink lukt om nog dit jaar de eerste kleuren eInk ereader op de markt te brengen, geeft dit ze een enorme voorsprong op de concurrentie. Maar na alle berichten met hoopvolle aankondigingen is het ‘eerst zien, dan geloven’.

Bron: Find eBook Readers Blog

Vorig artikelBol.com en digitaal lezen: een jaar later
Volgend artikelDigitaal lezen: soms letterlijk een zegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in