‘Verkoop Kobo ereader overstijgt verwachtingen’

0

Is de ereader in tijden van multimediatablets ten dode opgeschreven? Als we mogen afgaan op de populariteit van de Kobo alleszins niet. Officiële verkoopcijfers zijn er niet, maar volgens verschillende boekhandels loopt de verkoop van de Kobo-reader als een trein, zeker in de vakantieperiode.

‘Sommige klanten kopen de Kobo ereader alsof het een potje boter is, anderen aarzelen een tijdje, maar schaffen hem uiteindelijk toch aan. Er wordt ook bijna altijd een hoesje, een lampje en een oplader bij gekocht’, aldus Lisa Snijders van de Libris-boekhandel Stevens in Hoofddorp, die al ‘een paar honderd’ exemplaren verkocht heeft. Vooral in de zomer: sinds 1 juli zijn er zo’n 160 stuks de deur uit bij Stevens.

Boekhandel Veenendaal stelt eveneens vast dat het leesapparaat van Kobo het goed doet. ‘Bij aanvang dachten we drie of vier ereaders per maand te verkopen, maar dat blijken er twintig tot vijfentwintig te zijn’, zegt Mabel van Zijl. Boekhandel Veenendaal heeft in vijf maanden tijd ongeveer 150 readers verkocht.

‘De verkoop van de Kobo-reader overstijgt onze eigen verwachtingen. Het lijkt wel of hij zichzelf verkoopt’, beaamt Caroline Damwijk van Kobo, in een interview met Boekblad. Officiële cijfers mag ze echter niet vrijgeven.

Het probleem dat zich als gevolg van deze goede verkoop vaak stelt, is een gebrekkige voorraad. ‘Het komt in kleine hapjes beschikbaar, en we moeten vechten om elke hap’, aldus Damwijk. ‘Wekelijks nemen we contact op met Kobo, en hameren we op het gebrek aan een continue voorraad, in de hoop dat we vooraan komen te staan.’

Overigens zijn de Kobo-apps voor iOS en Android zopas van een update voorzien, en ondersteunen ze voortaan meer internationale talen, waaronder Nederlands.

(Via: Boekblad)

Vorig artikelBoze schrijvers halen legale uitleensite Lendink offline
Volgend artikel‘E-reader’ opgenomen in Merriam-Webster woordenboek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in