iPad-app voor kranten van De Persgroep

0

Begin oktober zal De Persgroep met een iPad-applicatie komen waarmee de kranten van het mediabedrijf volledig te lezen zullen zijn. De Persgroep is onder meer eigenaar van de Nederlandse dagbladen Trouw, Algemeen Dagblad, de Volkskrant en het Parool en de Vlaamse dagbladen De Morgen en De Tijd.

De applicatie voor de iPad zal in eerste instantie een basisversie zijn waarmee de lezer de krant in zijn geheel kan doorbladeren en lezen. De app zelf is gratis, wie zijn krant binnenhaalt betaalt 0,79 eurocent, de weekendeditie zal 1,59 eurocent kosten.

“Normaal gezien kiezen wij ervoor om bij het opduiken van nieuwe technologieën in eerste instantie af te wachten”, zegt Hans Deridder, managing editor bij De Persgroep in De Morgen. “Maar toen we in juni de iPad in handen kregen en zagen dat het een mooi en gebruiksvriendelijk toestel was, zijn we van die strategie afgestapt. We zijn ervan overtuigd dat binnen twee jaar heel veel mensen zo’n ding in huis zullen hebben en het ook elke dag zullen gebruiken.”

Na de lancering van deze app, die voor alle titels hetzelfde zal zijn, zullen de applicaties voor de afzonderlijke dagbladen op individuele basis doorontwikkeld worden. De kranten kunnen dan zelf afhankelijk van de wensen van hun lezers aanpassingen maken aan de applicatie.

Vorig artikelWetsvoorstel voor vaste boekenprijs ebooks in Frankrijk
Volgend artikelUitreiking hoofdprijs fotowedstrijd eReaders.nl
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in