Oprichter Flipboard: het web lijkt in de toekomst meer op drukwerk

0

Volgens Mike McCue, oprichter van de iPad-app Flipboard, zal internet er over 5 jaar heel anders uitzien dan nu. McCue sprak op een conferentie onder meer over de toekomst van digitale magazines en zijn eigen bedrijf dat hij in 2010 oprichtte.

McCue stelde dat internet onder invloed van de opkomst van tablets snel verandert: “Het web zal binnen vijf jaar steeds meer op gedrukte uitgaven lijken, maar er wordt wel op een andere manier geld mee verdiend.” Een belangrijke factor die het volgens hem mogelijk maakt dat internetuitgaven er qua uiterlijk meer als gedrukte uitgaven gaan uitzien, is de ontwikkeling van HTML5.

De iPad is een superieur consumptie-apparaat voor het internet, aldus McCue. Hij merkt dat mensen met Flipboard meer artikelen lezen dan in andere omgevingen, omdat de app ervoor zorgt dat artikelen ‘de ruimte krijgen om te ademen’ en een eenvoudigere opmaak hebben dan veel andere artikelen op het web. McCue voorspelde verder ook dat het huidige op ‘scrollen’ gebaseerde internet zal veranderen in een paginagebaseerde layout, die zich aanpast aan het scherm waarop het wordt weergegeven.

Momenteel is de content op Flipboard gratis. Met de huidige investeringen kan het bedrijf nog 3 jaar vooruit, dus het is niet verwonderlijk dat inmiddels wordt gekeken naar manieren om geld te verdienen met de iPad-app. Daarvoor worden nu de pijlen gericht op advertenties.

Doordat de layout van de artikelen eenvoudig en ‘clean’ is, geeft dit volgens McCue gelegenheid advertenties te maken die net zo ‘clean’ en mooi weergegeven worden. Hij liet een interactieve advertentie zien met Oprah in het middelpunt, de eerste betaalde advertentie voor Flipboard.

Flipboard is sinds de lancering nu 3,5 miljoen keer gedownload en heeft 550 miljoen maandelijkse ‘flips’ of paginaweergaves, vier maanden terug was dat nog 400 miljoen. De dagelijkse pieken in het gebruik liggen tussen 8 en 11 uur ’s avonds en tijdens het ontbijt.

(Via: TNW en CNN.)

Vorig artikelDigitalisering in Nederland een ramp
Volgend artikelVeel Amerikaanse scholen gebruiken iPads

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in