Amazon biedt in 2012 mogelijk Nederlandstalige ebooks aan

0

Amazon voert momenteel gesprekken met de Vlaamse sectororganisatie Boek.be, met het oog op het aanbieden van Nederlandstalige ebooks voor de Kindle. Als deze onderhandeling tot een goed einde gebracht worden, zou digitaal lezen wel eens een hoge vlucht kunnen nemen in Vlaanderen en Nederland.

‘Het zijn voorzichtige onderhandelingen’, verduidelijkt Geert Joris, directeur van Boek.be. ‘Maar het zou me niet verbazen mochten we in 2012 Nederlandstalige ebooks kunnen lezen op de Kindle.’

Als Amazon inderdaad in 2012 zou starten met het aanbieden van Nederlandstalige Kindle-ebooks, zou digitaal lezen in een stroomversnelling terecht kunnen komen in het Nederlandse taalgebied. Op dit moment neemt het ebook amper 0,3 procent van de Vlaamse boekenmarkt in beslag. In Nederland bedraagt dat aandeel volgens de laatste schattingen 1,4 procent.

Eind 2009 opende Boek.be een Vlaams ebookportaal, maar omdat Amazon een exclusief ebookformaat hanteert, zijn de digitaal boeken die daar verkrijgbaar zijn niet te lezen op de Kindle. Of toch niet rechtstreeks, want volgens Geert Joris bestaan er wel tools waarmee je ebooks die je elders aangeschaft hebt op je Kindle kan zetten. ‘Het zou uiteraard beter zijn als gebruikers hun Nederlandstalige ebooks rechtstreeks op hun Kindle kunnen downloaden’, aldus Joris.

Een andere aanwijzing voor de komst van Nederlandstalige content op de Kindle is het feit dat de huidige eigenaar van het domein Kindle.nl – Wiebe de Jager, directeur van uitgeverij Eburon en mede-oprichter van eReaders Groep – verleden week een aanmaning kreeg om zijn domeinnaam af te staan aan Amazon.

(Via: Trends)

Vorig artikelVeel Amerikaanse scholen gebruiken iPads
Volgend artikelEerste Kamer gebruikt als eerste in Europa iPads

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in