Eerste Kamer gebruikt als eerste in Europa iPads

0

Vanaf vandaag gebruiken de Eerste Kamerleden de iPad. Na het zomerreces ontvingen de Kamerleden een iPad met een speciaal voor de Eerste Kamer ontwikkelde app.

Een Kamerlid gebruikte wekelijks duizenden pagina’s papier tijdens het werk, dat hoeft nu niet meer. De app ondersteunt de werkzaamheden van de Kamerleden, agenda’s, wetsvoorstellen, Kamercorrespondentie en andere vergaderstukken kunnen met behulp van de app worden geraadpleegd en beheerd. ”De Eerste Kamer is de eerste van alle parlementaire huizen in Europa die volledig overschakelt op digitale informatievoorziening”, staat op de website van de Eerste Kamer. Meerdere Europese parlementen overwegen eveneens om hun documentstromen verder te digitaliseren.

“De Senaat kampt soms met een imago van ‘stoffigheid’, maar naast kwaliteit en zorgvuldigheid staan ook efficiënt werken en transparantie hoog in het vaandel”, aldus griffier Geert Jan Hamilton. Hij legt uit dat daarom de Eerste Kamer steeds voorop loopt met digitale informatievoorziening. De websites van de Eerste Kamer zijn vaak onderscheiden vanwege de grote toegankelijkheid.

Het is de bedoeling dat de iPad ervoor zorgt dat het werk efficiënter en duurzamer zal gaan. Ook kostenbesparing is een uiteindelijk doel.

(Via: website van de Eerste Kamer)

Vorig artikelAmazon biedt in 2012 mogelijk Nederlandstalige ebooks aan
Volgend artikelAmazon biedt uitgevers mogelijk betere voorwaarde dan Apple

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in