Amazon biedt uitgevers mogelijk betere voorwaarde dan Apple

0

Nu Amazon spoedig een tablet zal lanceren gaat het bedrijf zich ook op de content-markt begeven. Volgens bronnen rond Amazon is het bedrijf in onderhandeling met uitgevers van kranten en tijdschriften. Amazon schijnt bereid te zijn om de uitgevers gunstigere voorwaarde te bieden dan Apple.

Apple’s voorwaarden zijn controversieel. Apple verlangt 30 procent van de omzet van de verkoop die via iTunes of apps zelf gaan. Amazon is momenteel in gesprek met uitgevers over de voorwaarde van nieuwe abonnementen en de losse verkoop van tijdschriftexemplaren op Amazon’s tablet.

De voorwaarden komen in grote lijnen overeen met die van Apple, aldus de bronnen. Alhoewel Amazon suggereert bereid te zijn uitgevers een betere deal te beiden dan Apple. Of Amazon in tegenstelling tot Apple wel bereid is om uitgevers tegemoet te treden wat betreft de toegang tot informatie over de tablet-klanten is niet bekend. Uitgevers willen graag klantgegevens weten zoals creditcarddata en andere persoonlijke informatie.

(Via: The Wall Street Journal)

Vorig artikelEerste Kamer gebruikt als eerste in Europa iPads
Volgend artikelApple betreedt markt beknopte ebooks met Quick Reads

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in