Harvard en Nationale Bibliotheek van China digitaliseren zeldzame boeken

0

De Nationale Bibliotheek van China en Harvard College Library gaan samen zeldzame Chinese werken digitaliseren. De gedigitaliseerde werken worden gratis ter beschikking gesteld aan studenten over de hele wereld, als onderdeel van het 6 jaar durende project.

Door deze belangrijke samenwerking worden de zeldzame werken een belangrijk onderdeel van de digitale toekomst en zullen ze een grote uitwerking hebben op de academische wereld. Dat zegt Nancy Kline, bibliothecaris van de Harvard College Library. In totaal zullen er zo’n 51.500 boeken gedigitaliseerd gaan worden.

Veelal zijn er meerdere kopieën beschikbaar van een werk. Echter, de edities verschillen vaak op subtiele van elkaar of er zijn door de eeuwen heen onderzoekers geweest die er annotaties bij gezet hebben. Het zou zonde zijn als deze collecties verloren gaan door een ramp of op andere wijze verdwijnen. Door de digitalisatie kunnen onderzoekers de collectie digitaal lezen en hun theorieën erop loslaten.

De collectie die vanaf 2011 als eerste gedigitaliseerd zal worden, bevat boeken tussen 960 en 1644 na Christus. Dit zijn de zogenaamde Song, Yuan en Ming dynastieën. In de tweede fase, vanaf 2013 zal de Qing dynastie worden gedigitaliseerd. Die loopt van 1644 tot 1795.

(Via: Harvard College Library.)

Vorig artikelEreader vs Touch tablet: voor- en nadelen
Volgend artikelGoogle Editions positief ontvangen op Buchmesse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in