Boek.be komt met iPad-app voor Nederlandstalige ebooks

0
DELEN

De Vlaamse organisatie Boek.be zal op de aanstaande Boekenbeurs in Antwerpen een iPad-app presenteren. Boek.be is de vakvereniging voor het Vlaamse boekenvak, met als leden de Vlaamse uitgevers, boekhandels en boekimporteurs. Met de app kunnen alle boeken die via e-boek.org gekocht worden ook op de iPad gelezen worden.

Vorig jaar oktober begon Boek.be met de verkoop van ebooks. Bijzonder is dat bij elke verkoop via de website e-boek.org ook de boekhandels meedelen in de opbrengst. Lezers dienen bij registratie een favoriete boekwinkel op te geven, die vervolgens een percentage van de opbrengst krijgt. De organisatie heeft nu een iPad-app klaar waarmee alle Nederlandstalige ebooks die via e-boek.org worden gekocht ook op de iPad te lezen zijn. De applicatie wordt ingediend bij Apple en zal waarschijnlijk rond het begin van de Boekenbeurs in de App Store beschikbaar zijn.

De Boekenbeurs in Antwerpen wordt gehouden van 31 oktober tot 11 november. De beurs is het jaarlijkse trefpunt voor uitgevers, boekhandelaren, auteurs en lezers. Vorig jaar trok het evenement ruim 175.000 bezoekers en voor 2010 hopen de organisatoren dit aantal te overtreffen. Onder anderen Guy Verhofstadt, Adriaan van Dis, Lulu Wang, Herman Brusselmans, Jan Mulder, Sonja Kimpen en de Noorse prinses Märtha Louise zullen hun opwachting op de Boekenbeurs maken.

(Via: Editiepajot.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER