Faillissement voor Franse ontwikkelaar van elektronisch papier

0

Het Franse bedrijf Nemoptic kampt met financiële problemen. De ontwikkelaar van bistabiel elektronisch papier heeft een schuld van drie miljoen euro niet op tijd kunnen aflossen. De markt voor nieuwe technieken op het gebied van elektronisch papier blijkt momenteel behoorlijk onzeker.

Nemoptic werkte aan de ontwikkeling van een energiezuinig scherm dat moest concurreren met een techniek als Pixel Qi of Liquavista. Het bedrijf had de afgelopen jaren diverse investeringen binnen weten te halen, maar kon niet snel genoeg met resultaten komen. De schermtechniek van Nemoptic beloofde aantrekkelijk te zijn voor fabrikanten van ereaders vanwege de lage productiekosten en omdat de schermen in tegenstelling tot eInk een hoge verversingssnelheid hebben.

Vorige week plaatste Nemoptic nog een filmpje op Youtube waarin het de nieuwste ontwikkelingen van de schermtechniek liet zien. Wat hiermee en met de medewerkers en kennis van het bedrijf gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Ook is onbekend of er een doorstart mogelijk is.

Meerdere bedrijven zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling van nieuwe schermtechnieken die uiteindelijk eInk van de troon moeten stoten. Een aantal daarvan, zoals Mirasol en Liquavista, zijn al meerdere malen uitgesteld en zullen waarschijnlijk pas ergens in de loop van volgend jaar op de markt verschijnen.

(Via: Actualitte.)

Vorig artikelBoek.be komt met iPad-app voor Nederlandstalige ebooks
Volgend artikelNotion Ink toont nieuw beeldmateriaal Adam
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in