American Booksellers Association wil een eigen ereader

0

Momenteel onderzoekt de American Booksellers Association (ABA) de mogelijkheid om een eigen ereader op de markt te brengen in de VS. De directeur van de ABA, Oren Teicher, vindt het apparaat namelijk net zo belangrijk als de content.

Oren Teicher vertelt dat de organisatie aan het praten is met een aantal bedrijven over het ontwikkelen van een ereader. Als alles volgens plan verloopt, is de ABA de eerste boekverkopersorganisatie die zijn eigen ereader lanceert.

“Na verloop van tijd zullen winkels in de ebookhandel meer moeten doen dan het verkopen van de content. Zij zullen het apparaat ook moeten verkopen,” aldus Teicher. Hij gelooft dat boekhandels goed in staat zijn ereaders te verkopen. Als voorbeeld noemt hij het succes van Barnes & Noble’s Nook. “B&N’s succes is een bewijs van hoe lezers zich op verschillende momenten gedragen. Wij hebben tijdens het afgelopen jaar gezien dat zij nog steeds fysieke boeken willen lezen alsook digitaal.”

De ABA werkt samen met Google sinds het bedrijf zijn ebookservice in december lanceerde. In de VS gebruiken 325 zelfstandigen in 400 winkels het ABA’s platform om ebooks van Google te verkopen.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikel2000 kranten interactief door Paperboy-app
Volgend artikelBibliotheekuitleen van ebooks groeit enorm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in