Do it yourself digitaal fotolijstje slash ereader

0

Het Google besturingssysteem wordt voor steeds gekkere dingen gebruikt. Zo is er nu een digitaal fotolijstje met Android. Het fotolijstje is ontworpen door Parrot, bekend van de handsfree sets voor je mobiele telefoon. Maar wat heeft dit nu met ereaders te maken?

Eerst even wat specificaties ter verduidelijking. Dit digitale fotolijstje draagt de naam Grande Specchio en beschikt dus over het Android besturingssysteem. Aan deze digitale fotolijst is een e-mailadres toegewezen, zodat je vanuit de hele wereld je foto’s direct naar je fotolijstje thuis kunt sturen. Verder beschikt het fotolijstje over een webbrowser, zodat je via Wifi over het internet kunt surfen. Niet alleen kun je foto’s e-mailen naar je fotolijstje, ook via Flickr en Picasa’s RSS feeds kun je foto’s inladen op het apparaatje.

Het apparaat kan niet alleen contact maken via Wifi, maar ook via Bluetooth en NFC (near field communication) kunnen gegevens worden overgedragen naar het fotolijstje. De ondersteunde bestandstypen zijn jpeg, exif en 3gp. Het kleuren LCD-scherm heeft een resolutie van 720 x 480 pixels, weegt 500 gram en heeft een schermdiagonaal van 5,5 inch. Het geheugen kan 200 MB opslaan en er kunnen zo’n 1500 foto’s opgeslagen worden. De afwezigheid van knoppen in het frame wijst op een touchscreen interface. Omdat dit fotolijstje draait op Android, zullen er ongetwijfeld ook applicaties voor ontwikkeld worden. Maar dat zijn nog geruchten.

Door de schermdiagonaal, tussen de Sony PRS-300 en de PRS-600 in, is dit een aardige grootte om ebooks in te lezen. Door foto’s te maken van je boekpagina’s of eventueel PDF om te zetten naar jpeg, zou je in theorie ebooks kunnen lezen op je fotolijstje. Zo maak je van je fotolijstje een originele ereader. Goedkoop is deze oplossing echter niet: het apparaat kost € 650. Maar als Parrot de Android market niet heeft dichtgetimmerd, kun je natuurlijk altijd een van de verschillende ereader applicaties downloaden (Aldiko, FBReader, Word-player).

(Via: Androidworld.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in