Vega tablet met Android 2.0 verwacht in 2010

0

Opnieuw heeft een fabrikant van tablet-pc’s zich op Android gestort. Ditmaal zal de tablet gebruikmaken van Android 2.0, de laatste versie van het Google besturingssysteem.

Ook Acer heeft een netbook met Android in de planning staan en zowel de nook ereader als de Alex van Spring Design beschikken over het Android besturingssysteem. Andere tablet-pc’s zijn de Archos 5 en de Dell Streak. Het voordeel van Android is dat het niet vastzit aan een apparaat. De overstap van smartphone naar tablet-pc is gauw gemaakt en wordt ook steeds meer gemaakt. De tablet-pc die nu op stapel staat is de Vega van Innovative Converged Devices (ICD), een bedrijf in Seattle, Amerika.

Het apparaat heeft een standaard om het rechtop te zetten, maar je kunt die standaard er ook afhalen, zodat je hem bijvoorbeeld ook op tafel kunt leggen als je ermee bezig bent. Er zullen drie formaten beschikbaar komen: 7, 11 en 15 inch. Zowel internet via Wifi als via 3G behoren tot de mogelijkheden. Nadeel: het apparaat zal niet zoveel kosten, wat waarschijnlijk betekent dat je aan een abonnement vast zit voor je 3G connectie.

De Vega is ontworpen voor flexibel thuisgebruik en bevat een touchscreen met webcam, Bluetooth, accelerometer, 512 MB RAM en opslagcapaciteiten via MicroSD. Verder heeft het apparaat een grafische chip die erop gebouwd is om batterijgebruik te besparen.

Het apparaat zal zowel in Noord-Amerika als in Europa als in Latijns-Amerika beschikbaar worden in de eerste helft van 2010 via de grotere mobiele telefoonaanbieders. Er is nog niet bekend wat die “lage prijs” zal zijn en deze zal waarschijnlijk ook variëren per aanbieder. Er is ook nog niet bekend of je kunt kiezen om de tablet te kopen zonder 3G. Maar in een wereld waar niemand wil bevestigen of de Apple tablet en de Microsoft Courier werkelijk bestaan, is deze Vega geen slechte debutant in de nog jonge tablet markt.

Wat denken jullie: heeft Apple zijn kans gemist door in september van dit jaar geen tablet te presenteren?

Vorig artikelDo it yourself digitaal fotolijstje slash ereader
Volgend artikelHandboek Communities – De kracht van sociale netwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in