Kobo zoekt uitbreiding in Europa

0

Het Canadese Kobo heeft Pieter Swinkels aangesteld als Director of Publisher & Industry Relations. In die functie is hij verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe uitgevers en titels binnen Europa. Kobo wil hiermee de positie van het bedrijf op de Europese markt verstevigen.

Swinkels was eerder onder meer mede-uitgever bij De Bezige Bij en uitgever bij Cargo. Met zijn aanstelling wil Kobo een ‘ambitieuze’ uitbreiding binnen de Europese markt realiseren. Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland hebben momenteel het hoogste aantal Europese Kobo-gebruikers, maar het bedrijf breidt snel zijn publiek in Spanje, Portugal en Italië uit. Kobo verkoopt ereaders en ebooks via verschillende partners, waarvan de Amerikaanse boekwinkel Borders de grootste is.

In zijn rol bij Kobo, zal Swinkels verantwoordelijk zijn voor het verwerven van nieuwe titels en nieuwe uitgevers binnen Europa en voor het opbouwen van sterke, samenwerkingsrelaties met de Europese gemeenschap van uitgeverijen. “Kobo is internationaal bekend vanwege zijn passie en toewijding om klanten te voorzien van de best mogelijke leeservaring,” aldus Swinkels. “Ik vind het spannend om mijn ervaring ook in Canada te kunnen toepassen en deel van die missie te worden.”

(Via: Businesswire.)

Vorig artikelPodcast eReaders.nl: ebookplatformen, Adam en Pixel Qi
Volgend artikelNieuw op de site: top-15 ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in