Google richt zich op onderwijs met Google play for Education

0

Google heeft vandaag een educatieve afdeling van Google Play geopend. Ook lanceert het een programma waarmee scholen eenvoudig complete klassen van tablets kunnen voorzien en deze apparaten centraal kunnen beheren.

Het programma richt zich vooralsnog op Amerikaanse scholen en scholieren. In Google Play for Education zijn apps, boeken en video’s te vinden die in het onderwijs gebruikt kunnen worden. De apps die beschikbaar komen worden vooraf beoordeeld door onderwijzers. Apps kunnen in een keer voor een volledige klas aangeschaft worden.

Via Google is het nu ook mogelijk om op grote schaal tablets aan te schaffen voor gebruik in klassen. Zo is de Nexus 7 beschikbaar voor een prijs van 229 dollar, waar nog 30 dollar bovenop komt voor beheer, ondersteuning en het gebruik van Google Play for Education. Volgend jaar komen daar nog twee 10-inch tablets bij.

Volgens Google kan een klas binnen enkele minuten klaar zijn om van de tablets gebruik te maken. Met behulp van NFC kunnen instellingen overgezet worden naar andere tablets door ze kort tegen elkaar aan te houden. Onderwijzers hebben als beheerder de mogelijkheid om te bepalen wat hun leerlingen op hun apparaten kunnen doen.

Google is niet de eerste die actief wordt op de markt voor educatieve apps. Ook Amazon en Apple richten zich al op de onderwijsmarkt.

Vorig artikelStudieboekenmaker Kno overgenomen door Intel
Volgend artikelNieuw: gepersonaliseerde hoezen voor de Kindle
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in