CPNB komt met prijzen voor digitale kinderboeken

0

De CPNB introduceert in samenwerking met Stichting Lezen een tweetal prijzen voor applicaties voor kinderen. De Kameleon is de prijs voor het beste interactieve kinderboek en de Gekko is de beloning voor de beste spin-off van een kinderboek. De prijzen worden in april 2015 voor het eerst uitgereikt.

De Kameleon beloont ‘apps of e-boeken die multi-mediale vertelmiddelen bevatten die niet mogelijk zijn in een gedrukt boek, zoals gesproken versies, animaties, muziek, achtergrondgeluiden of interactieve mogelijkheden als spelletjes, testjes en woordenboeken’. Daarnaast komt er de Gekko, die ‘bekroont een app die is gebaseerd op een kinderboek. De app op zichzelf vormt niet een zelfstandig verhaal en focust voornamelijk op een interactief element, bijvoorbeeld een spelletje. De spin-off attendeert kinderen op het oorspronkelijke boek en kan daarmee aanzetten tot lezen.’

De prijsuitreiking is op International Children’s Book Day, 2 april 2015, in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De CPNB wil met deze prijzen inspringen op de groeiende populariteit van apps rond kinderboeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in