WPG ontwikkelt digitale kiosk voor kinderboeken

0

De uitgeverijen van WPG hebben een digitale kiosk gebouwd als app waar kinderboeken verkocht gaan worden. De kiosk zal half januari gepresenteerd worden tijdens de Nationale Voorleesdagen. Bij de lancering zal de app tien titels bevatten waarna er elke maand een paar bij zullen komen.

Dit is niet het eerste digitale project van de uitgeverijen van WPG. Al eerder zijn er apps gemaakt bijvoorbeeld van de kinderboeken van Youp van ’t Hek zoals De Gelukkige Olifant. In de kiosk-app zullen boeken te koop worden aangeboden. Tijdens de Nationale Voorleesdagen, 18 tot en met 28 januari, wordt de app gepresenteerd. Tijdens de introductie is een eerste boek via de app gratis te downloaden. In eerste instantie zal de app tien titels bevatten en zullen er enkele per maand bijkomen, verwacht coördinator van het project Nienke Faber.

“We zien dat Apple en anderen steeds meer content aanbieden voor smartphones en tablets en ook dat het heel hard gaat. We merken ook dat kinderen het steeds sneller oppakken. Dat het toch zo lang heeft geduurd, komt doordat we alle WPG-uitgevers op een lijn willen hebben. We zijn heel druk geweest met het zoeken naar een systeem waarmee we niet alleen nu alles kunnen digitaliseren, maar ook in de toekomst mee uit de voeten kunnen”, aldus Faber.

Bij het maken van de app is zowel rekening gehouden met de behoefte van kinderen als met die van de ouders. Er is vanuit gegaan dat kinderen kleurig beeld willen en dat ouders betrouwbaarheid belangrijk vinden. De app is niet alleen gebouwd om er omzet mee te behalen maar ook als ‘dynamisch laboratorium’ om gaande weg te leren over de digitale ontwikkelingen. De opgedane kennis kan eveneens toegepast worden bij de productie en marketing van boeken voor volwassenen. “We maken daarvoor bouwstenen, maar het is wel lastig. Een ereader is veel statischer dan een tablet.” Faber verwacht dat de ereader en de tablet naast elkaar zullen blijven bestaan. “Een tablet is een echt gezinsproduct; een ereader, met je eigen boekencollectie, is veel persoonlijker.”

(Via: Boekblad)

Vorig artikelDBNL breidt website uit met video’s
Volgend artikelJill Marshalls uitgeverij publiceert boeken in vier uitvoeringen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in