Sony start Duitse Reader Store in samenwerking met Txtr

0

Sony heeft een Duitse vestiging van de Reader Store geopend. Hiermee hebben Duitse gebruikers van de T1 en T2 direct op hun apparaat toegang tot het aanbod Duitse ebooks van Sony. Het Japanse bedrijf kondigde eind 2011 al aan dat er Europese vestigingen van de eigen ebookwinkel zouden komen.

De Duitse Reader Store is de eerste winkel van Sony gericht op een niet-Engelstalig publiek. Later zullen nog vestigingen volgen in onder meer Italië, Spanje en Frankrijk. In het Verenigd Koninkrijk en Canada is de Reader Store al actief, naast de Amerikaanse versie.

In de nieuw geopende Duitstalige Reader Store kunnen consumenten terecht voor duizenden boeken in diverse talen. Naast Duits is dat onder meer Frans, Italiaans en ook Nederlands. Het complete aanbod aan Nederlandse ebooks is verkrijgbaar via de Duitse Reader Store. Dit komt doordat de ebookwinkel van Sony in Duitsland wordt aangedreven door Txtr, een ebookwinkel die sinds enige tijd ook een Nederlandstalige afdeling heeft.

In Nederland heeft Sony op dit moment een samenwerking met Bol.com. Lezers op die op de PRS-T1 en T2 ebooks willen kopen worden doorgeleid naar de site van Bol. Een Nederlandse vestiging van de Reader Store lijkt dan ook nog niet voor de hand te liggen, maar is ook niet helemaal uit te sluiten, gezien de samenwerking van Sony met Txtr in Duitsland.

(Via Sony)

Vorig artikelReview Kobo Arc: snelle, handzame tablet voor lezen en meer
Volgend artikelBelgische nieuwssites achter gezamenlijke betaalmuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in