Orange Books publiceert enkel digitale prentenboeken

0

Orange Books is een nieuwe Nederlandse uitgeverij die enkel prentenboeken in de vorm van apps voor de iPhone, iPad en andere tablets uitgeeft. Later deze maand verschijnt de eerste applicatie in de App Store, voor een prijs van 3,99 euro. Orange Books wil haar publicaties ook internationaal gaan verkopen.

Co-oprichter Nicolette Knobbe, eerder hoofd van uitgeverij Comello, verwacht een grote opkomst van prentenboeken op tablets, en wil de publicaties van Orange Books niet in printvorm uitbrengen om “het gedoe van drukkerijen en grote voorraden” te vermijden. Dat zei ze in een interview met Boekblad.

Orange Books bevindt zich nog in de opstartfase, maar heeft naar eigen zeggen al contracten met een handvol schrijfsters. “Als alles volgens planning verloopt is eind januari de eerste app in de App Store beschikbaar”, aldus Knobbe. “Het gaat om ‘De kat die niet van de bank af wilde’ van Iris Boter. ‘Freek’ van Marijke ten Cate volgt in februari.”

Beide boeken zijn in het verleden al in printvorm verschenen, respectievelijk bij de uitgeverijen Lemniscaat en Mozaïek. Maar de rechten waren vervallen en bijgevolg opnieuw in handen van de auteurs, die volgens Knobbe erg enthousiast zijn dat ze hun boeken weer op de markt kunnen brengen, en dan nog wel in een digitaal kleedje.

Toch zullen de digitale prentenboeken qua look en feel niet veel verschillen van hun gedrukte voorgangers. “Verwacht geen games of filmpjes, maar het boek zoals het bedoeld is: genieten van mooie plaatjes waarop van alles te beleven valt. Weliswaar met animaties die de prent versterken.”

De oprichters van Orange Books hebben bewust voor een naam met een internationale uitstraling gekozen. De uitgeverij mikt met haar applicaties, die 3,99 euro zullen kosten, dan ook op een markt die tot ver over de landsgrenzen reikt. Zo zullen de apps ook in het Engels en Duits verschijnen.

Via: Boekblad. Artikel alleen te lezen met inlog.

Vorig artikelANWB lanceert iPad-app voor Kampioen
Volgend artikelKomt Google met eigen ereader?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in