Komt Google met eigen ereader?

0

Vorige maand betrad Google de ebookmarkt, met de lancering van de langverwachte webwinkel Google eBooks. De internetgigant heeft nu ook eBook Technologies, Inc. overgekocht, een jong bedrijf dat zich voornamelijk specialiseert in software voor het publiceren en online distribueren van ebooks.

De volgende boodschap pronkt sinds gisteren op de homepage van het recent opgerichte bedrijf eBook Technologies: “We zijn verheugd dat eBook Technologies, Inc. voortaan een onderdeel is van Google. Met deze samenwerking zullen we onze missie – het aanbieden van een sterke leeservaring op tablets, ereaders en andere draagbare apparaten – voortzetten.”

Eigen ebookdrager?

Google heeft eBook Technologies wellicht in de eerste plaats overgenomen om het contentdistributiesysteem van haar webwinkel verder op punt te stellen. Al is eBook Technologies, Inc. niet enkel gespecialiseerd in software, maar ook in hardware. De overname zou er dus óók op kunnen wijzen dat Google in de nabije toekomst met een eigen drager op de proppen komt, die mogelijk de concurrentie moet aangaan met Apple’s iPad en Amazons Kindle, de twee voornaamste belagers van Google op de ebookmarkt.

Vorige maand werd Google eBooks gelanceerd, een webwinkel die zo’n 3 miljoen digitale boeken aanbiedt. De ebooks van Google kunnen op verschillende manieren gelezen worden: in de browser, via applicaties voor de iPad, iPhone en Android-toestellen, of via een ePub-download waardoor het ook mogelijk is om de ebooks op een ereader te lezen.

Succesvolle overnames

Google staat bekend om haar overnames van nichebedrijven, die nadien succesvolle producten en diensten opleveren. Sinds 2001 nam Google onder meer YouTube en Picasa over. Daarnaast heeft Google met Android een belangrijk deel (26 procent) van de smartphonemarkt in handen en is op die manier een te duchten concurrent van onder andere Apple en Nokia.

Via: International Business Times

Vorig artikelOrange Books publiceert enkel digitale prentenboeken
Volgend artikelApple verandert spelregels voor iPad-kranten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in