Eerste openbare bibliotheek zonder papieren boeken in Texas

0

De BiblioTech in San Antonio wordt ’s werelds eerste openbare bibliotheek zonder (papieren) boeken. De nieuwe bibliotheek wordt onderdeel van een keten van meerdere boekenloze openbare bibliotheken in het district Bexar in de Amerikaanse staat Texas.

In de BiblioTech – die als alles volgens plan verloopt in het najaar van 2013 zijn deuren zal openen in Bexar County te San Antonio – zal je ebooks kunnen lenen die je vervolgens kan lezen op een PC of Mac, tablet of smartphone. Daarnaast worden er in de bibliotheek ook ereaders uitgeleend. Het opzet van de digitale bibliotheek is om ook mensen uit andere gebieden dan Texas via de digitale snelweg toegang te geven tot boeken.

‘Look and feel’ van Apple Store
Het gebouw wordt volgens de organisatoren geenszins een muffe ruimte vol stoffige oude boeken, maar een soort computerlab met de ‘look and feel’ van een Apple Store. Op dit moment is de BiblioTech nog een proefproject. Volgens initiatiefnemer Nelson Wolff wordt er alvast 250.000 dollar in gepompt om de eerste 10.000 ebooks beschikbaar te maken.

In samenwerking met Datanews

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in