De Arbeiderspers / A.W. Bruna stapt over op watermerkbeveiliging

0

Onder de uitgevers die halverwege deze maand overstappen op watermerkbeveiliging is ook uitgeverij De Arbeiderspers / AW Bruna. Dat laat het bedrijf vandaag weten in een persbericht. De uitgeverij stapt af van de ‘beperkende’ Adobe DRM, waardoor consumenten de ebooks voortaan op elk apparaat naar keuze kunnen lezen.

Vorige week werd bekend dat het Centraal Boekhuis deze maand een groot deel van de Nederlandstalige ebooks gaat voorzien van watermerkbeveiliging. Daarbij horen ook de 1.200 titels die door de uitgeefcombinatie De Arbeiderspers en A.W. Bruna worden uitgegeven.

De uitgeverij zegt gehoor te geven aan de veelgehoorde klacht van consumenten dat ebooks maar op een beperkt aantal apparaten en met 1 Adobe-account gelezen kunnen worden. Vanaf nu is die beperking opgeheven. In plaats daarvan komt er een onzichtbaar watermerk waarin de gegevens van de koper verwerkt staan. De uitgeverij hoopt dat deze beveiliging voldoende is om consumenten af te schrikken de ebooks illegaal te gaan verspreiden.

Mochten ebooks wel in het illegale circuit terechtkomen, dan is door het watermerk de veroorzaker daarvan eenvoudig op te sporen. De Nederlandse uitgevers werken hierbij samen met Stichting Brein om oneigenlijk gebruik tegen te gaan.

De overgang naar watermerk is niet de enige stap die uitgeverij De Arbeiderspers / A.W. Bruna dit jaar zet. De uitgeverij maakt ook extra personeel vrij om oude uitgaven in snel tempo te kunnen digitaliseren.

Vorig artikelUpdate voor ‘Lees dit boek’-app biedt verbeterde reader
Volgend artikelEerste openbare bibliotheek zonder papieren boeken in Texas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in