Bijna 2 miljoen ebooks verkocht in 2013

0

Het CB, de grootste Nederlandse distributeur van boeken, heeft over heel 2013 zo’n 1,95 miljoen ebooks geleverd aan webwinkels, meldt Boekblad. De stijging in het aantal verkochte ebooks is wat lager dan verwacht. Wel is inmiddels ruim 1 op de 5 boeken die online verkocht worden een ebook.

Kwam het CB in 2013 uit op 1,95 miljoen ebooks, in 2012 was dat nog 1,2 miljoen. Het jaar daarvoor waren het er 720.000, en nog een jaar eerder 350.000. Wat afzet betreft maken digitale boeken nu 4,6% uit van de totale boekenmarkt. Qua omzet is dat 3,2%.

Veel boeken worden nog in boekwinkels verkocht, terwijl digitale boeken vrijwel alleen online worden aangeschaft. Uit de gegevens van het CB blijkt dat als je op de online verkoop afgaat, 1 op de 5 verkochte boeken een digitaal boek is.

Het aantal beschikbare ebooks steeg in 2013 van zo’n 19.000 naar 28.000 titels. Ter vergelijking: het CB heeft zo’n 80.000 papieren titels op voorraad. Mathijs Suidman van het CB over de cijfers tegen Boekblad: “De groei valt mij persoonlijk een beetje tegen dit jaar, ik had verwacht dat het aantal sneller zou groeien – deels door de overtuiging dat de bibliotheken afgelopen oktober al zouden beginnen met het uitlenen van e-boeken.”

Vorig artikelAmazon verkoopt Kindle-ereaders en tablets via automaat
Volgend artikelIcarus 8: comfortabel lezen op een groter scherm
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in