Booktype: open source platform voor het maken van (e)books

0

Vandaag wordt de nieuwe software Booktype gelanceerd. Booktype is open source software voor het maken van ebooks en gedrukte boeken in de browser. Hiermee kunnen auteurs en organisaties eenvoudig een platform opstarten waarop ze gezamenlijk of alleen ebooks kunnen produceren die te lezen zijn op diverse apparaten en in gedrukte vorm.

Booktype is gemaakt door het bedrijf Sourcefabric, een softwarebedrijf dat zich met name richt op het vervaardigen van open source software voor onafhankelijke media. Met de nieuwe software maakten ze een tool waarmee organisaties en mensen snel “multiplatform”-ebooks kunnen schrijven en publiceren.

In de software zitten allerlei handige functies ingebouwd die het publiceren van ebooks moeten vereenvoudigen en vernieuwen. Zo kunnen auteurs teksten makkelijk schrijven, hergebruiken of vertalen. Het platform zorgt daarbij voor de structuur, opmaak, licenties, versies en de export naar diverse formaten, zoals Kindle, PDF of ePub.

Ook kan er tijdens het maken of schrijven van een boek door meerdere gebruikers samengewerkt worden of over de inhoud van een boek gediscussieerd worden. Booktype ondersteunt naast het handmatig invoeren van tekst ook de mogelijkheid om vanuit een bestaand ePub-bestand content in een boek te importeren.

Omdat het om open source software gaat, kan in principe iedereen gebruik maken van de software, op bijvoorbeeld een eigen besloten webserver of openbaar op bestaande websites. Uitgevers kunnen op deze manier bijvoorbeeld eenvoudig een boek produceren dat door meerdere auteurs wordt bijgewerkt. Ook is Booktype volgens de makers erop gericht om op een snellere manier ebooks te kunnen publiceren.

De software is uit te proberen op een demo-site. De source code zal naar verwachting later vandaag te downloaden zijn via de website.

Vorig artikelCrossfy wil kloof tussen gedrukte en digitale media verkleinen
Volgend artikelConcurrentie voor iBooks Author: Inkling Habitat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in