Concurrentie voor iBooks Author: Inkling Habitat

0

Het Amerikaanse bedrijf Inkling heeft vandaag op de conferentie Tools of Change in New York een concurrent voor het iBooks Author-platform onthuld. Met Inkling Habitat biedt het voor professionele uitgevers een makkelijke en goedkope manier om interactieve digitale boeken op de iPad en het web te maken en uit te geven.

Inkling Habitat is een gratis, cloudgebaseerd programma waarmee uitgevers digitale publicaties kunnen maken met daarin onder meer HD video, interactieve functies en 3d-modellen. Ebooks kunnen direct vanuit het programma naar de iPad en het web (in HTML5) gepubliceerd worden. Wanneer een ebook een update nodig heeft kan deze met een druk op de knop op beide platformen doorgevoerd worden.

Daarnaast leent de software zich ook voor het tegelijkertijd samenwerken aan publicaties, door bijvoorbeeld ontwerpers en redacteuren, waardoor de digitale boeken sneller gepubliceerd kunnen worden. Iedere versie van een project wordt in de cloud opgeslagen, zodat wijzigingen eventueel makkelijk ongedaan gemaakt kunnen worden.

Het programma zelf is gratis voor gebruik, wel dienen met Habitat gemaakte ebooks via Inkling verkocht te worden. Daarnaast is het – in tegenstelling tot de software van Apple, iBooks Author – ook toegestaan om content tegelijkertijd via andere kanalen te verkopen.

Inkling heeft inmiddels met diverse grote uitgevers samengewerkt om ebooks met de software te maken. De software lijkt erg op het onlangs door Apple gelanceerde iBooks Author, maar richt zich nog meer op de professionele uitgeverijen. Daarnaast heeft Inkling inmiddels al ervaring in de markt voor non-fictie. Matt MacInnis, CEO van Inkling: “Apple deed er anderhalf jaar over om 8 studieboeken te maken, in twee jaar hebben wij er 200 gemaakt.”

Vorig artikelBooktype: open source platform voor het maken van (e)books
Volgend artikelPenguin beëindigt de uitleen van ebooks via OverDrive

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in