Penguin beëindigt de uitleen van ebooks via OverDrive

0

Penguin heeft haar contract met ebookdistributeur OverDrive omtrent het uitlenen van ebooks in Amerikaanse openbare bibliotheken ontbonden. Een precieze reden geeft de uitgeverij niet, maar het is al langer duidelijk dat een aantal Amerikaanse uitgevers problemen heeft met ebooks in bibliotheken.

Nadat Penguin in november 2011 al stopte met het uitlenen van nieuwe ebooks via OverDrive, en vorige maand ook alle nieuwe audiobooks uit het bibliotheekprogramma haalde, heeft de uitgeverij haar partnerschap met OverDrive nu volledig stopgezet. De Penguin-ebooks die al in de catalogus van de bibliotheken zitten mogen uitgeleend blijven worden, maar er kunnen geen nieuwe ebooks of audiobooks meer besteld worden. Penguin is wel al op zoek naar een nieuwe partner voor het uitlenen van haar ebooks en audiobooks.

Penguin geeft weinig uitleg bij de stopzetting van het contract met OverDrive, maar volgens de American Library Association ( ALA) zijn uitgevers bang dat het gemak van ebooks lenen een negatieve impact zal hebben op de boekenverkoop. De gebruiker hoeft zich in het digitale tijdperk immers niet langer meermaals naar de bibliotheek te verplaatsen om een boek te lenen. Vanuit zijn luie zetel kan hij een ebook rechtstreeks naar zijn digitale drager downloaden.

(Via: Paid Content)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in