Geen papieren Encyclopaedia Britannica meer

0

De wereldberoemde Encyclopaedia Britannica zal voortaan enkel nog in digitale vorm verschijnen. Van de lopende editie wordt de huidige voorraad nog verkocht, maar er zal geen nieuwe papieren encyclopedie meer uitgegeven worden. De eerste druk van de Encyclopaedia Britannica verscheen in 1768.

De uitgever van de encyclopedie gaat zich volledig richten op de digitale editie. Het einde van de papieren encyclopedie stond al enige tijd op de planning. “Dit heeft niets van doen met Wikipedia of Google”, stelt directeur van Encyclopaedia Britannica Inc. Jorge Cauz. “Dit komt doordat we nu onze digitale producten aan veel mensen verkopen.”

Het einde van de papieren editie wordt onder de aandacht gebracht door gedurende een week gratis toegang te geven tot de website, vanaf komende dinsdag. Meer dan 100 miljoen mensen maken al gebruik van de online edities van de encyclopedie. Gebruikers kunnen op de website onder meer reacties naar de opstellers van de encyclopedie sturen. “Een papieren encyclopedie is gedateerd op het moment dat je hem drukt”, aldus Cauz. “Onze online versie wordt continu bijgewerkt.”

In gedrukte vorm kost de nieuwste uitgave van de Encyclopaedia Britannica $1.395. In 1990 kende de encyclopedie een topjaar, met 120.000 verkochte series. Zes jaar later was dat aantal nog maar 40.000. De eerste online versie kwam er in 1994.

(Via: Washington Post.)

Vorig artikelOnbekende auteur scoort ebook-bestseller
Volgend artikelDe Standaard brengt extra digitale krant uit over drama in Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in