Proef met online huren en gratis inzien van ebooks bij De Drvkkery

0

Boekhandel De Drvkkery te Middelburg houdt sinds enkele weken een proef met het online lezen van boeken. In samenwerking met het CB en ePagine biedt de winkel aan klanten de mogelijkheid in de brasserie ebooks gratis door te bladeren. Ook geeft het via de website de optie tot het huren en online lezen van boeken.

Bezoekers van De Drvkkery kunnen in de brasserie van de boekwinkel via een QR-code toegang krijgen tot de Reading Room. Daar staan een aantal boeken klaar die ter plekke gratis doorgebladerd kunnen worden.

Ook experimenteert De Drvkkery met de online verhuur van ebooks. Klanten hebben de keuze om een ebook een dag voor 0,99 euro of vijf dagen voor 2,99 euro te huren. Ze kunnen de boeken dan online lezen in een leesomgeving die is ontwikkeld door ePagine in samenwerking met het CB. Op dit moment worden er door de boekwinkel 8 titels van Arnon Grunberg en 8 titels van Hella Haasse aangeboden.

Volgens Geert Decock van ePagine moet er nog wel wat aan de prijzen gedaan worden. “Ik geloof in huren in de boekhandel, maar de juiste formule is nog niet gevonden. Als je een ebook voor één dag verhuurt voor 99 eurocent, dan ben je zoveel kwijt aan CB-kosten en iDeal-kosten dat het niet rendabel is. In plaats daarvan moeten we kredieten gaan verkopen waarmee meerdere titels gehuurd kunnen worden. Vanaf 10 euro verdien je geld aan zo’n transactie.”

Vorig artikel‘Goedkope’ Txtr Beagle binnenkort voor volledige prijs in Duitsland
Volgend artikelAmazon brengt grote Kindle Fire-tablet naar Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in