China produceert netbook onder de 100 dollar

0
DELEN

HiVision in China produceert een netbook dat nog geen 100 dollar (76 euro) zal kosten. Dit zal de goedkoopste functionerende netbook ter wereld zijn. Dat is ook te zien aan de specificaties.

De HiVision bevat een Wifi-module, 7-inch beeldscherm, image gallery, 2 usb-poorten, een ethernetaansluiting en een batterijwerktijd van 3 uur. Dat is nog best redelijk. Maar de usb-poorten zijn geen 2.0 maar werken op de verouderde usb-1.1 standaard. Dit betekent dat ze niet zo snel zijn als de huidige usb-poorten. Ook heeft het PW700B netbook een beperkte opslagruimte van 2Gb, een processor snelheid van 360 Mhz en 128 Mb RAM geheugen. De processor is van het onbekende merk Ingenic Jz4740.

Het netbook draait op Linux en wordt geleverd met onder andere een e-reader, pdf-lezer, internetbrowser en e-mailprogramma. Het apparaatje weegt zo’n 650 gram, inclusief de batterij. Het is helaas nog niet bekend of dit apparaat naar Nederland komt, maar het zou een goedkoop alternatief zijn voor de (duurdere) e-readers.

(Via: Nu.nl/plugged)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER