Binnenkort ereader met LCD scherm beschikbaar?

0

De verkoop van platte tv-schermen en computers daalt, maar makers van LCD-schermen zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ereaders worden het nieuwe afzetgebied van LCD-producenten. Nieuwe reflective LCD technologie zorgt ervoor dat de schermen van ereaders ook in daglicht te lezen zijn.

De populariteit van met name de Kindle van Amazon trekt veel hardware-ontwikkelaars aan. Binnenkort komt er bijvoorbeeld een ereader uit van het Taiwanese Netronix met een touchscreen. Ook de makers van de BeBook komen binnenkort met een nieuw model ereader, de BeBook 2. Beide ereaders maken nog gebruik van eInk technologie, maar LCD is bezig met een opmars.

Tien jaar geleden al waren er ereaders met een LCD scherm, zoals de Rocketbook. Er kon echter maar een paar uur gelezen worden, omdat het scherm heel veel energie gebruikte, doordat er een lamp (backlight) achter het scherm zat. Voor het Rocketbook waren zo’n 3000 titels beschikbaar.

Een nieuwe techniek, waar onder andere Pixel Qi en LG mee aan de slag zijn, is de reflective LCD, dus zonder backlight. Dit zou een mooie techniek zijn voor e-readers. Je kunt dan in de zon je boek lezen, omdat invallend licht gebruikt wordt. Wellicht haalt de LCD techniek de eInk readers in en gaat deze haar zelfs voorbij. De ereaders van Pixel Qi moeten mid 2009 beschikbaar komen. Of ze ook naar Nederland komen is niet bekend.

(Via: Telegraaf digitaal.)

Vorig artikelChina produceert netbook onder de 100 dollar
Volgend artikelOmzet e-books in Amerika groeit met 68%

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in