Verbeterde ePub-ondersteuning in Adobe CS5.5

0

Adobe heeft deze week een belangrijke update van het CS5-pakket aangekondigd. Vanaf volgende maand komt versie 5.5 van het Creative Suite-pakket beschikbaar, waarmee onder meer betere ondersteuning voor ePub en het publiceren naar tablets toegevoegd wordt.

Het belangrijkste doel van de update naar 5.5 is volgens Adobe om ondersteuning in te bouwen voor ontwikkelingen die er momenteel plaatsvinden in de digitale uitgeefwereld, zoals tabletmagazines en HTML5.

Vooral het onderdeel InDesign van het softwarepakket heeft weer een aantal grote toevoegingen gekregen. Zo anticipeert Adobe alvast op de komst van de nieuwe ePub 3.0 standaard en andere ontwikkelingen rondom dit ebookformaat. Een voorbeeld is dat met het vernieuwde InDesign de HTML5-standaard voor video en audio in ePub ingebouwd kan worden. Op dit moment ondersteunt alleen de app iBooks van Apple deze mogelijkheid, maar de verwachting is dat meer tablet- en smartphoneapplicaties spoedig zullen volgen. Ook heeft Adobe het nog eenvoudiger gemaakt om ePub-bestanden te maken.

In het vernieuwde CS5 is het bovendien makkelijker om voor diverse platforms interactieve magazines en ebooks te maken met de Folio Producer Tools in InDesign. In een bèta-versie is deze tool onder meer voor de iPad-app van Wired gebruikt. Daarnaast kan er voortaan vanuit Dreamweaver op basis van webcontent eenvoudig een iOS- of Android-applicatie gemaakt worden door middel van de integratie van het open-source platform PhoneGap.

(Via: Digital Arts Online.)

Vorig artikelOYO ereader nu tijdelijk voor maar 99 euro
Volgend artikelNederlandse uitgevers willen strafrechtelijke vervolging illegale downloaders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in