Meer bekend over Blackberry-tablet

0

Onlangs doken er al geruchten op dat er een Blackberry-tablet aan zou komen. Nu melden bronnen binnen RIM, de fabrikant van Blackberry’s, dat er inderdaad gewerkt wordt aan een 8,9-inch tablet.

De gadget-website BGR zegt dat diverse bronnen aangeven dat het apparaat een ‘begeleidende’ tablet wordt. Deze zou dan wel draadloos internet via wifi hebben maar voor een mobiele netwerkverbinding, zoals 3G, via bluetooth met een smartphone moeten verbinden.

De lancering van de tablet staat gepland voor december, maar het ontwikkelteam werkt hard om te proberen die termijn naar voren te halen. Volgens BGR werkte RIM eerder, tot aan de aankondiging van de iPad, in het geheim aan een Kindle-concurrent met monochroom scherm. Dat project lijkt nu echter gestopt te zijn. De nieuwe Blackberry-tablet zou gericht zijn op de weergave van multimedia – ebooks, video’s, foto’s.

Met weer een nieuwe aankondiging van een tablet lijkt de strijd echt los te barsten. Het is de grote vraag wie na Apple de tweede op de markt zal worden die een groot publiek weet aan te spreken. Vooral de grote bedrijven maken daar nog een kans op. Een initiatief als de Joojoo-tablet die in april op de markt kwam, kan ten opzichte van het bekende Apple het verschil niet maken. Grotere spelers als Blackberry, maar ook Google en HP, zouden wellicht op den duur een groter bereik en effect kunnen hebben.

(Via: BGR.)

Vorig artikelEreaders en tablets worden massaproduct
Volgend artikelDe Standaard richt zich op iPad
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in