De Standaard richt zich op iPad

0

Vanaf midden juni komt de Vlaamse krant De Standaard met een versie voor de iPad, iPhone en andere tablets en ereaders. Vandaag werd bekend dat lezers vanaf juli, wanneer de iPad naar België en Nederland komt, de krant tegen betaling in volledige vorm op het apparaat kunnen lezen.

De digitale variant van het dagblad moet de papieren editie niet vervangen, zegt hoofdredacteur Peter Vandermeersch. ‘De verkochte oplage van onze papieren krant stijgt, tegen de internationale trend in, nog steeds. Maar we beseffen ook dat het businessmodel in onze sector aan het kantelen is. Er zijn nieuwe platformen ontstaan, zoals het internet, e-readers en nu ook de iPad en tablet-pc’s.’

De voor de iPad geoptimaliseerde editie zal verschillen van zowel het papieren dagblad als de internetsite van de krant. ‘De lezer kan ze met de vingertippen doorbladeren, er artikels en foto’s uit lichten, die lezen en bekijken, ze opslaan, enz. En uiteraard kunnen daar nog allerlei digitale toepassingen en mogelijkheden bovenop gebouwd worden, zoals het doorlinken naar het archief, naar andere informatiebronnen of naar adverteerders.’

Lezers kunnen naast een abonnement ook losse afleveringen van De Standaard kopen. Wat de prijs daarvan zal zijn wordt in een later stadium bekendgemaakt. Tot het eind van het jaar is de digitale versie voor abonnees van het dagblad gratis beschikbaar.

De Standaard is niet de enige krant die zich nadrukkelijk op de iPad richt. Ook NRC en Telegraaf maakten eerder bekend een iPad-app te hebben ontwikkeld. Beide kranten zijn nu ook al met een iPhone-app te lezen. In de VS hebben veel van de grote kranten eveneens een iPad-applicatie beschikbaar. Populair zijn bijvoorbeeld de apps van de Wall Street Journal en de New York Times.

(Via: De Standaard.)

Vorig artikelMeer bekend over Blackberry-tablet
Volgend artikeleReaders.nl lanceert Beginnersgids voor digitaal lezen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in