Budget-tablets in Belgisch onderwijs

0
DELEN

Als alternatief voor de dure iPad introduceert het jonge Belgische bedrijfje Tabbled (Tablets in Education) twee goedkope Android-tablets in het lager en hoger onderwijs.

‘Wij vinden dat alle leerlingen een tablet moeten kunnen kopen, en laten de ouders kiezen tussen een goedkoop model of een wat duurdere versie’, zegt Tabbled-directeur Wouter Bouchez. Het instapmodel – de zogenaamde ‘Pupiltab’ – is een 7-inch tablet met een prijskaartje vanaf 99 euro. ‘Dat is ongeveer 20 euro goedkoper dan de gemiddelde prijs van een verplicht rekentoestel in het algemeen secundair onderwijs, en een kleine 400 euro goedkoper dan de nieuwe iPad, die heel wat scholen verplicht willen invoeren’, aldus Bouchez. Het duurdere model – de ‘Teachtab’ met een 10-inch scherm – is te koop vanaf 149 euro.

Beide tablets draaien op Android 4.0 en beschikken onder meer over een Cortex-A8 processor van 1,2 GHz, twee USB-poorten, een HDMI- en een MicroSD-aansluiting.

De tablets worden op dit moment al uitgetest in zo’n veertig Vlaamse scholen, en er is ook vraag naar vanuit Wallonië en Nederland. Tabbled hoopt volgend schooljaar tussen de 5000 en de 15.000 toestellen te verkopen. Naast deze apparaten biedt het bedrijf ook educatieve Android-software zoals het wiskundepakket MathStudio aan.

(Via: Datanews)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER