Crowdfunding: outdoor-tablet Earl met e-paperscherm

0

Maak kennis met de Earl, een robuuste tablet speciaal gemaakt voor avonturiers. De Earl is gebouwd voor zware omstandigheden tijdens overlevingstochten waar normale tablets en smartphones het al gauw af laten weten. Op het e-paperscherm lees je alle informatie af die je nodig hebt tijdens je trektochten. Van de benodigde 250.000 dollar om het apparaat in productie te nemen is inmiddels via een crowdfundingcampagne al 100.000 toegezegd.

De Earl is bedacht door Jonathan Perry, die op het idee kwam doordat hij op zijn trektochten een inmiddels tien jaar oud GPS-apparaat en een eenvoudige walkie-talkie meenam. “Ik vroeg me af, waarom is er met alle vooruitgang in slimme apparaten geen bedrijf dat zich aanpast aan deze omstandigheden. ” Het idee voor een survival-tablet was geboren.

De Earl heeft een stevige behuizing met daarin een e-inkscherm van LG, hij is water-, stof- en modderbestendig, en kan in allerlei weersomstandigheden gebruikt worden. De tablet draait op Android en heeft onder meer wifi, GPS, radio zend- en ontvangmogelijkheid, verschillende sensoren, en wordt opgeladen via een ingebouwd zonnepaneel.

Door middel van crowdfunding hoopt Perry aan genoeg geld te komen om het apparaat ook echt op de markt te kunnen brengen. Het doel van 250.000 dollar lijkt bereikbaar, want in een paar dagen tijd is al meer dan een derde van dit bedrag verzameld. Voor 249 dollar kan het publiek instappen, waarmee je het apparaat voor 30% minder dan de uiteindelijke prijs in huis hebt.

Vorig artikelSamsung heeft Liquavista verkocht aan Amazon
Volgend artikelE Ink introduceert Mobius, een scherm van 13,3 inch
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in