Kamervragen over BTW-tarief digitale boeken

0
DELEN

De CDA-kamerleden Pieter Omtzigt en Pieter Heerma hebben kamervragen ingediend over het feit dat ebooks en e-kranten in Nederland momenteel onder het hoge belastingtarief vallen. Ze vragen de staatssecretaris van Financiën op welke manier hij ervoor gaat zorgen dat deze voortaan onder het lage tarief zullen vallen.

In totaal twaalf vragen zijn ingediend door beide kamerleden. Ze constateren dat er in de ons omliggende landen verschillend wordt omgegaan met de Europese regels rondom BTW op digitale media. Tegelijk lijkt een Europees besluit over het gelijktrekken van het BTW-tarief op papieren media en digitale media al tijden uit te blijven, ondanks dat daarom door diverse landen is gevraagd.

Al in 2012 is er bovendien een motie aangenomen door de kamer waarin het kabinet werd opgeroepen zich in Europa sterk te maken voor een laag BTW-tarief op digitale media. De kamerleden willen nu weten welke acties die motie concreet heeft opgeleverd.

De twaalf vragen van de kamerleden vind je onder deze link. Normaal gesproken dienen kamervragen binnen drie weken beantwoord te worden.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER